WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

Genel olarak konularınızı ve içeriğinizi belirledikten sonra eksik de olsa bloğunuz açılmış sayılır. Peki, blog açtıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Öncelikli olarak görselliğin önemini asla pas geçmeyin ve kendinize ücretli ya da ücretsiz olan seçeneklerden bir tanesini seçin. Bunun dışında genel ayarlarınızı da tamamlamaya çalışın ki arama motorlarının sitenizi bulmasını engelleyen çalış kutucuğunu sakın işaretlemeyin. Ayrıca tema seçim ve yüklenmesi ile birlikte işinize yarayabilecek ve siteniz için gerekecek eklentileri de yüklemeyi asla ihmal etmeyin.

Bu eklentilerden bazıları sitenizin güvenliği ile ilgilidir bazıları ise otomatik atıkları temizlemenize yardımcı olan eklentilerdir. Blog açtıktan sonra yapılması gereken işlemlerin başında gelir aslında bu eklenti çeşitleri, çünkü tam anlamı ile sitenizi kişiselleştirirken bir yandan da kalenizi sağlamlaştırmış oluyorsunuz. Ayrıca internet ortamında rastlayabileceğiniz spam diye bilinen yorum ve mesajlardan kurtulmanızı sağlayacak eklenti çeşitleri de mevcuttur. Ayrıntıları atlamadan yapılması önemlidir, hatta siteyi kurmadan önce yazılı bir ön çalışma yapılması durumunda daha verimli ve sağlıklı bir blog açabilmeniz mümkündür.

Blog açtıktan sonra yapılması gerekenler listesinde yer alan başka bir ayrıntıda makalelerinizin hit yapabilmesi ve sayfanızın google üzerindeki aramalarda ilk sıralarda yer almasını sağlayan seo eklentisini muhakkak yüklemelisiniz. Ayrıca sitenizin mümkün olduğu kadar hızlı olması oldukça önemlidir, sitenizi hızlandırabilmek adına kullanmadığınız eklenti, tema ve benzeri gereksiz bağlantıları temizlemelisiniz. Birde blog ve sitenize mutlaka üyelik alanı oluşturmayı ihmal etmeyin bununla birlikte hakkımda, iletişim ve gizlilik kuralları gibi biraz daha özel bölümleri de detaylı olarak tasarlayıp hazırlamalısınız. Sizi ve sitenizi tanıtacak google arama motorunun sizi görebilmesini sağlayan google search console a kayıt olmayı unutmamalısınız. Google hesabınızla oturum açarak sitenizi doğrulayıp, indekslemeye başlayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

8479

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları