WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

Bazen web sitesi veya blog kurulumları sırasında bir an önce açılışı yapabilmek için aceleci davranılır ve yanlış seçimler yapılabilir. Bunlardan bazıları da seçtiğimiz hostun zamanla yanlış olduğuna karar vermemiz ve wordpress sitesini başka bir hosta taşıma işlemi ihtiyacı duymamızdır. Ancak bu işlem site sahibi açısından biraz uğraşlı ve zahmetli bir işlemdir ve tabi ki birazda profesyonellik gerektirir.

Ancak bazı firmalar var ki onlarla çalışmanız durumunda hosting hizmetinizden memnun kalmayarak wordpress sitenizi başka bir hosta taşıma talebini iletmeniz durumunda otomatik olarak işlemi gerçekleştirir. Ama böyle bir şansınız yoksa maalesef iş başa düştü demektir, host değiştirme işlemindeki ilk adımınız elbette sitenizin yedeğini almaktır. Her ne kadar yedek alabilmek için eklentiler olsa da manüel olarak yapmanız size daha fazla kolaylık sağlar. Bunun için sadece FTP programına ihtiyacınız var ve bunun için önerilen çeşitli programlar mevcuttur.

Wordpress sitesini başka bir hosta taşıma işleminde ikinci sırayı sitenizin veritabanı yedeğini oluşturmak alır, sitenizdeki kayıtlı bütün veri tabanlarını seçmeyi unutmayın. Yedekleme işlemlerinizden sonra yeni hostunuz için veritabanı oluşturmalısınız, yedekteki bilgilerin aktarımı yapılmadan bu işlem mutlaka yapılmalıdır. Sonrasında veritabanı düzenlemelerinden Wp-cinfig.php dosyasını bularak host değiştirme işlemlerini yani düzenlemeyi yapmalısınız daha basit olarak;

  1. Veritabanı ismini değiştirme
  2. Veritabanı kullanıcı adını farklılaştırma
  3. Veritabanınızın kullanıcı adı ile birlikte şifre değiştirme işlemi

Sırada yedeğini aldığımız veritabanını yeni seçtiğimiz hosta yükleme işlemi var, yeni kullanıcı adı ve şifrenizle girişinizi yaparak yedek dosyalarınızı yükleyebilirsiniz. Yüklenen veritabanlarının site üzerinden düzenlenmesi yapılarak devam ederken domain değişikliğini de ihmal etmemelisiniz. Domain yani uzantı ismi değişikliği işlemlerini de normal olarak ilk uzantı ismi alırken yapılan uygulamalar ile yapabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

5727

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları