WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

Kendinize ait bir blog oluşturmak için veya web sitesi kurabilmek için işinize gerekecek en önemli ayrıntılardan biriside domain almaktır, yani kısaca sitenize ait bir alan adı almaktır. Bu ne işe yarar diye düşünürsek internet ortamında sizin bulunabilmenizi ve kocaman bir yerde adeta sizin için bir yer ayrılmasını sağlar. Peki, en ucuz domain nereden alınır? Diye düşünülür, evet bildiğiniz veya tahmin ettiğiniz gibi belirli bir ücret ödemeniz gereken sanal hizmetlerden birisidir. Ayrıca fiyatlandırmanın talep ettiğiniz uzantı türüne göre değişkenlik gösterebileceğini de belirtelim .com ayrı .net ayrı ücretlendirilir.

Gerçek anlamda düşünüldüğünde internet üzerinden para kazanabilmek çoğu kişiye bedava ve zahmetsiz bir iş olarak görünür ancak kısıtlıda olsa web sitelerinden para kazanılması içinde sermaye gerekmektedir. Domain ya da hosting alımları da bunlardan sadece biridir, bu hizmetleri satın alabileceğimiz bir yerli firma olmadığı gibi dünyanın iyilerinden ICANN firmasının bir distribütörü de yoktur bu yüzden crazydomain üzerinden dolaylı olarak alınır ve maalesef olması gerekenden pahalıdır. En ucuz domain diye bir tabirden bahsetmek tabi bu durumda da imkânsız sayılabilmektedir ancak diğerlerine nazaran uygun fiyatlı denilebilir.

Taleplerin artmasına bağlı olarak bazı firmalar alan adları için kampanyalar başlatmıştır, örnek olarak godaddy ve 1&1 firmalarında son dönemler için bir yıllık 4.99 TL iki yıllık için 15.98 dolar gibi fiyatlara en ucuz domain bulabilmeniz mümkündür. Ayrıca aldığınız alan isimlerini satın alınan pakete bağlı olarak yenilemeniz veya süresini uzatmanız gerekecektir bu yüzden uzun süreli ortalama fiyatlı alan adı paketlerini tercih ederseniz daha karlı çıkabilirsiniz. Bu tür paketlerin fiyatları ortalama olarak 40,00 TL ile 60,00 TL gibi rakamlar arasında değişkenlik gösterir. Ayrıca uzantınızın türüne göre de değişebileceğini de unutmayın.

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

8917

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları