WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

Host ve Domain Ne Demek

27/12/2017 Webmaster TemaKAFA

Site kurmak veya blog oluşturmak konusu ile yakından ilgilenen kişilerin çok iyi bildiği ancak yeni başlayanların ise bilmediği host ve domain ne demek kısaca bakalım; nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır gibi durumlarını inceleyelim;

  • Host

Hem kelime anlamı olarak hem de kullanıldığı internet üzerinde aslında anlamı aynıdır, barındırmak olarak bilinir. Biraz daha detaya inecek olursak web sitenizde yayınladığınız yazı, resim, video veya ses dosyalarının sizin ve başkalarının tarafından görülebilmesi için belirli bir yerde ya da alanda bulunması gerekir ki bu aşamada size bu imkânı da host sağlar. 

  • Domain

Kısaca alan adı olarak bilinse de detaylı olarak diyebiliriz ki gerçek veya tüzel kişiliğe sahip sitelerin internet üzerindeki bir nevi isimleri veya kimlikleri olarak adlandırabiliriz. Böylece kısaca host ve domain ne demek birazda olsa öğrenmiş olduk.

Bilindiği üzere internette bulunan her bir bilgisayarın kimliği olarak algılanan IP adresleri mevcuttur, domain de bu numaralara ulaşmamızı sağlayan isimlendirme sistemine verilen genel bir addır. Ayrıca sağladığı kolaylıklardan birisi de sitelerin daha akılda kalıcı olarak seçilen isimleri IP adres numaralarına göre daha fazla hatırlanır ve bilinir nitelikte olmasıdır. İki çeşit domain vardır birincisi yerel alan adları ikincisi ise uluslar arası alan adlarıdır.

Host ve domain ne demek derken işlevlerini ve sağladıkları olanaklarda bilinmeli ki ne kullandığımızı bilebilelim. Hosta gelirsek de, sunucu yani internette kendinize özel bir alan düşünün ki sonsuz bir dünyada bu bir ayrıcalıktır aslında. İşte hosting firmaları da size çeşitli özellikler ile birlikte bu imkânları sunmaktadır, aranılan özelliklerden birisi depolama alanıdır ki en önemlisidir. Ayrıca giriş çıkışlardaki bant genişliği, sunucunuzun cinsi ve tabi ki veri tabanı desteği de oldukça önemlidir.

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

4536

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları