WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

Blog yazarlığı mesleğinin son dönemlerde oldukça konuşulan ve rağbet gören meslekler arasına dâhil edebilmemiz mümkündür. Fikirlerinizi başkaları ile paylaşmak, kendinizi yazarlık alanında geliştirmek veya evde kendi imkânlarınız ile para kazanabilmeyi istiyorsanız blog açarak yapabilirsiniz. Ancak sermayeniz yok ise ya da bütçeniz kısıtlı ise o zamanda ücretsiz blog kurma platformları arasında tercihler yaparak kendinize ücretsiz veya minimum ücretler ile blog kurabilirsiniz.

Sadece yazılarınız ile ilgilenerek fazla ayrıntılara girmeden blog oluşturmak isterseniz çeşitli yan uygulama ve eklentilere sahip olmadan kısacası para ödemeden bazı ücretsiz blog kurma platformları sayesinde yapabilmeniz mümkündür. Peki, nedir bu platformlar bize sağladıkları nelerdir biraz inceleyelim;

  • Blogger.com; google tarafından sunulan bu ücretsiz platform sizlere makale yazmak ve yayınlayabilmek adına imkânlar sunarken sunucularınız için para ödemenize gerek kalmaz. Ayrıca kendiniz için özel olarak alan adı bile belirleyebilirsiniz, kullanım bakımından basit olarak adlandırabilmemiz mümkündür.
  • Wordpress.com; wordpress ekibinin oluşturduğu ve sizlere sadece yayın içeriği oluşma ve yayınlama konusunda yardımcı olabilecek bir sitedir. Para kazanabilme amacı güderek blog oluşturma fikrinde ise maalesef sizin için pek kullanışlı olmayacaktır çünkü reklam almanıza müsaade etmeyecektir. Her ne kadar ücretsiz blog kurma platformları arasında yer alsa da sizlere fikir paylaşımlarından fazla bir getiri sağlamayacaktır.
  • LiveJournal.com; her ne kadar bir sosyal paylaşım amacı güderek blog açabilme imkânı sunsa da, sitenizde özelleştirme veya düzenleme yapabilme gibi imkânlarınızı sınırlandırıp kısıtlamalar yapmaktadır. Bu sebeple de açacağınız bloglarda çok da fazla bir özgünlük bulabilmeniz mümkün değildir.
  • Tumblr.com; bu site diğerlerine göre biraz daha kendine özgü farklılıkları barındırmaktadır, makaleler ve yazılarınızla bir blog oluşturmak istiyorsanız size uygun olmayacaktır. Çünkü resim, video ve benzeri türden içeriklerin yayınlamasını sağlar.

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

4860

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları