WORDPRESS TEMALARI

WORDPRESS TEMALARI

CPanel MYSQL Oluşturma

09/04/2018 Webmaster TemaKAFA

Site kurulumu yapabilmek ve oluşturulan sitenin kullanımını sağlayabilmek için çeşitli ayar ve özelliklerin yüklenmesi gerektiğinden daha öncesinde de bahsetmiştik.Şimdi ise sizlere cpanel MYSQL oluşturma işlemlerinden bahsedeceğiz, işlemi kısaca açıklamak gerekirse kontrol paneli içerisinde oluşturulan veritabanı olarak özetleyebiliriz. Bu işlemde aslında her iki konuyu ayrı olarak kurulum yapılır ve sonrasında çeşitli bağlantılar sayesinde birleşimi sağlanır. Kurulumunu yaptığınız sitenin yönetimi ve tabi ki çeşitli organizelerin yapılabilmesi için bu işlemlerin yapılması bir bakıma zorunludur.

Cpanel MYSQL oluşturma işlemleri gerekli adımlar sayesinde tamamlandıktan sonra oluşturduğunuz kullanıcı adına site yönetimi ve benzeri görevlerin onaylanıp devamlılığının sağlanabilmesi için yetkilendirme gibi işlemlerin yapılması gerekir. Web sitesinin temelinde yer alan hosting ve domain işlemleri ile ilişkili olan cpanel en fazla tercih edilenler arasındadır. Buradaki temel mantık öncelikli olarak veri tabanını oluşturmak ve akabinde veri tabanı bağlantılı yönetici vasıflı bir kullanıcı adı ve şifresi oluşturmaktır.

Her ne kadar cpanel MYSQL oluşturma işlemi kulağa karışık gelse de aslında oldukça basit bir mantığa ve işlem sürecine tabidir. Sizlerde adım adım ve en iyi öneriler ile kendinize bir web sitesi oluşturmayı düşünüyorsanız sitemize uğramadan, kurulumlar ile ilgili yazı ve videolarımızı incelemeden yola çıkmayın. Zira yapacağınız en ufak bir yanlışlık bile amacınıza ulaşmanız için sizlere engel olarak geri dönebileceği gibi canınızı sıkmaya da yeterli olacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk siz yazın!

BİR YORUM YAZIN

3351

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. Wordpress Temaları